mocha v2.5.1 will not render.

Homepage Forums Legacy Software mocha mocha v2.5.1 will not render.

Tagged: 

This topic contains 18 replies, has 5 voices, and was last updated by  infoviralproduction_ab1d4 9 months, 3 weeks ago.

  • Author
    Posts
  • #17175

    Jabba
    Participant

    Having the same problem v_v

  • #23248

    MaryP
    Keymaster

    Well, if it is working as intended, yes, there is a way. But this is looking like a bug. Can you make sure your software is up to date?

  • #23254

    MaryP
    Keymaster

    Hello,

    You can email me the files at maryp@imagineersystems.com, and tell me the footage specs, and I can investigate.

    Cheers!
    Mary

  • #24912

    NickLambert
    Participant

    When I try & render my project I get the two following errors:
    “Failed to save image: Colourspace parameters not found”
    Followed by:
    “Failed to render: No valid frames found in clip”
    I can’t attach the file here, do you have an ftp I can upload it to?
    Many thanks,
    Nick

  • #24913

    NickLambert
    Participant

    When I try & render my project I get the two following errors:

    “Failed to save image: Colourspace parameters not found”

    Followed by:

    “Failed to render: No valid frames found in clip”

    I can’t attach the file here, do you have an ftp I can upload it to?

    Many thanks,
    Nick

  • #23261

    MaryP
    Keymaster

    Hello,
    You can email me the files at maryp@imagineersystems.com, and tell me the footage specs, and I can investigate.
    Cheers!
    Mary

  • #20935

    Jabba
    Participant

    Having the same problem v_v

  • #23278

    MaryP
    Keymaster

    Try turning your hardware acceleration off and making sure your video drivers are up to date.
    If that doesn’t work, currently a workaround is to render a matte out of your compositing program of choice.
    Cheers,
    Mary

  • #23287

    MaryP
    Keymaster

    Try turning your hardware acceleration off and making sure your video drivers are up to date.

    If that doesn’t work, currently a workaround is to render a matte out of your compositing program of choice.

    Cheers,
    Mary

  • #20936

    Jabba
    Participant

    So they’ll be no way for me to just export it as a .mov?
    Running Mocha pro on:
    OS X 10.6.5
    24″ iMac
    Dual core 2.4 Ghz core 2 Duo
    2 GB Ram

  • #20937

    Jabba
    Participant

    So they’ll be no way for me to just export it as a .mov?

    Running Mocha pro on:

    OS X 10.6.5
    24″ iMac
    Dual core 2.4 Ghz core 2 Duo
    2 GB Ram

  • #23289

    MaryP
    Keymaster

    Well, if it is working as intended, yes, there is a way. But this is looking like a bug. Can you make sure your software is up to date?

  • #20938

    Jabba
    Participant

    As far as I know, I’ve got the latest Mocha, 2.5.1, and the latest version of Mac OS X 10.6.6, only came out a couple of days ago.

  • #20939

    Jabba
    Participant

    As far as I know, I’ve got the latest Mocha, 2.5.1, and the latest version of Mac OS X 10.6.6, only came out a couple of days ago.

  • #23304

    MaryP
    Keymaster

    Are your video drivers and your quicktime up to date?

  • #18831

    Alan_Smithee
    Participant

    same problem here
    when i try to export rendered shapes i always get:
    “failed to render: no valid frames in clip” and the progress bar contantly flashes from 0 to 100% and then the error
    “failed to save image: colourspace parameters not found” appears..
    however.. when i choose a clip in the “clip to show in main window” drop down menu that is not my input video (so that its not displayed) it exports correctly without errors.. at least in image sequence mode..
    i’m on a mac and the input footage was a 1920×1080@25p apple pro res 4:2:2 file (originally recorded on xdcam hd) that i converted to photo jpeg because mocha didn’t like the pro res one.

  • #18832

    Alan_Smithee
    Participant

    same problem here

    when i try to export rendered shapes i always get:

    “failed to render: no valid frames in clip” and the progress bar contantly flashes from 0 to 100% and then the error
    “failed to save image: colourspace parameters not found” appears..

    however.. when i choose a clip in the “clip to show in main window” drop down menu that is not my input video (so that its not displayed) it exports correctly without errors.. at least in image sequence mode..

    i’m on a mac and the input footage was a 1920×1080@25p apple pro res 4:2:2 file (originally recorded on xdcam hd) that i converted to photo jpeg because mocha didn’t like the pro res one.

  • #23311

    MaryP
    Keymaster

    Are your video drivers and your quicktime up to date?

  • #43656

    Hello i’m new of this software, i m triyng to follow a tutorial but mocha doesn’t work as i see on the tutorial. when I do track in mocha appears the window new project but the frame range is stuck 0 to 0. in the totorial i see 0 to 69 so i triyng to change this value but i cannot write in the window. so I decided to leave 0 to 0 but the timeline in mocha not rendered the clip. the clip is .mov  format. maybe before start to using this program as in the tutorial I have to set the software or something else? thank you for the attention. (and sorry for my bad english)

    Sonia

The forum ‘mocha’ is closed to new topics and replies.

Newsletter

Need more mocha?
Sign up to receive the latest news, events, contests, and training videos.